Per què la façana ventilada és un dels millors sistemes per a un edifici de baix consum

Per què la façana ventilada és un dels millors sistemes per a un edifici de baix consum

Si en el post anterior vam analitzar les façanes amb aïllament per l’exterior, avui parlarem d’un altre sistema que ens pot ajudar a millorar l’eficiència energètica de les nostres cases: la façana ventilada. Es tracta d’una solució idònia pel nostre clima, ja que ens protegeix molt bé del fred a l’hivern i permet dissipar el sobreescalfament de la façana a l’estiu.

L’origen del nom el trobem en la cambra d’aire ventilada de la façana, sistema que ofereix dos avantatges respecte d’una façana convencional: la continuïtat de l’aïllament en tota la façana i la ventilació de la cambra d’aire, fet que evita les condensacions i l’aparició d’humits.

Les solucions de façana ventilada es poden aplicar tant en projectes d’ obra nova com de rehabilitació, on podrem reformar tota la façana sense consumir espai interior ni molestar els usuaris durant l’obra. Analitzem tot seguit quins són els principals avantatges i inconvenients del sistema de façana ventilada:

 Avantatges:

  1.  Evita els ponts tèrmics
  2.  No consumeix espai a l’interior de l’edifici
  3.  La posada en obra no molesta als usuaris de l’edifici durant la seva aplicació
  4.  Permet múltiples solucions d’acabat exterior (obra de fàbrica, pedra, xapes metàl·liques, ceràmica, etc)
  5. Redueix els terminis d’execució gràcies a la utilització de tècniques de construcció seca

 Inconvenients:

  1. Obliga a actuar en la totalitat de la façana, per tant, si teniu un habitatge dins d’una finca plurifamiliar us haureu de posar d’acord a tots els veïns.
  2.  El seu cost pot resultar elevat si el comparem amb altres sistemes

Si voleu convertir el vostre habitatge en una casa ecològica o simplement us esteu plantejant una millora de l’aïllament de façana, envieu un correu   info@incovi.com i us resoldrem qualsevol dubte que tingueu. Si voleu construir-vos una casa ecològica d’obra nova també ens podeu enviar un correu detallant el projecte que voleu dur a terme i us assessorarem en els millors sistemes a utilitzar.

 

Deixa un comentari