Incovi al Diari de Girona

Incovi al Diari de Girona

El passat 7 de desembre vam tenir l’honor d’aparèixer a la secció d’Economia i Empresa del Diari de Girona en un article titulat “Incovi es bolca a la construcció sostenible i eficient i a la rehabilitació”, on es destaca que l’aposta per la innovació ens ha convertit “un referent a Girona en l’àmbit de la construcció sostenible i eficient energèticament”. Com que de moment la notícia no apareix a la versió digital del diari, us adjuntem a continuació la transcripció de l’article perquè el pugueu llegir:

Incovi es bolca a la construcció sostenible i eficient i la rehabilitació

Aposta per posar en valor l’elevat estoc immobiliari per recuperar el que hi ha al centre de les ciutats

El sector de la construcció pateix una crisi duríssima des de fa més de cinc anys. Innovar o internacionalitzar-se ha estat el camí per a moltes d’aquestes companyies. És el cas d’Incovi –empresa constructora, promotora i despatx d’arquitectura– fundat per la família Coll. El seu gerent, Josep Maria Coll, explica que, «per perfil i dimensió, la internacionalització no era el nostre camí; sí la innovació». Avui, la companyia és un referent a Girona en l’àmbit de la construcció sostenible i eficient energèticament.

Un dels punts d’inflexió de la companyia va arribar el 2008, quan ja es palpaven les dificultats pel sector. «Vam implantar una metodologia d’innovació dins de l’empresa i, juntament amb altres dues empreses del sector i la col·laboració de la universitat, vam dissenyar un model de construcció responsable i sostenible aplicable a totes les pimes del sector».

Fruit d’aquest procés va néixer ECO8, un model que certificarà que un determinat edifici s’ha construït o rehabilitat seguint uns criteris de respecte pel medi ambient, eficiència i responsabilitat local, que serà certificable per Intertek, un auditor independent. L’any passat ECO8 va ser seleccionat entre els millors projectes en dues de les cinc categories dels Premis BaM012, que premien projectes que fomenten les bones pràctiques dins de l’àmbit de la Bioarquitectura Mediterrània.

«Amb ECO8 teníem el model. Vam decidir que la nostra aposta de valor era construir i treballar sota aquests criteris, però no n’hi havia prou», afegeix Coll. «La nostra voluntat era trobar fórmules perquè la gent pogués optar a habitatges eficients, ja sigui de lloguer o de compra», reflexiona.

Amb el nou model, Incovi es divideix en dues branques: «Espais per viure», a través del qual oferim habitatges sostenibles i eficients a un preu just i situats en entorns urbans, i «Solucions per viure», que ofereix serveis especialitzats en construcció sostenible i rehabilitació energètica.

Incovi s’adona que a la ciutat de Girona i en altres poblacions hi ha un estoc importantíssim d’habitatges per recuperar i rehabilitar, «que són un autèntic colador energètic».

La filosofia del seu negoci requereix, «més que un client, un soci», explica Coll. «Busquem persones amb cert compromís, que  entenguin el que proposem i el que busquem», comenta el gerent d’Incovi.

La seva proposta difícilment encaixa amb la de l’inversor tradicional en habitatge, i s’adreça directament a l’usuari final.

Per exemple, en l’actualitat Incovi té en marxa una actuació en a l’avinguda Jaume I de Girona. Per poder portar a terme el projecte, planteja la creació d’una comunitat de 4 propietaris: els tres habitatges i el local comercial.

El primer pas del procés de participació seria la compra individual de cada finca i, un cop formada la comunitat, iniciar l’execució del projecte de construcció i rehabilitació del conjunt. Cada propietari assumiria les seves despeses particulars de l’habitatge, la part proporcional de les comunes del edifici –entre elles la despesa energètica– i totes les millores i modificacions que fossin fora del preu del model base.

Inicialment, els habitatges presenten una proposta estàndard els usuaris poden crear qualsevol configuració de programa que ells vulguin, sempre que es respecti el model constructiu.

La voluntat de Coll és que els compradors puguin adquirir un habitatge a un preu just de producció que elimina el sobrecost d’especulació del sòl i facilita les possibilitats de finançament.

Si voleu reduir el consum energètic dels vostres habitatges i convertir-los en cases ecològiques i eficients, envieu un correu a info@incovi.com i us resoldrem qualsevol dubte que tingueu. Si voleu construir-vos una casa ecològica d’obra nova també ens podeu enviar un correu detallant el projecte que voleu dur a terme i us assessorarem en els millors sistemes a utilitzar.

Deixa un comentari