Com podem aconseguir un habitatge més eficient amb la reforma de bany i cuina

Com podem aconseguir un habitatge més eficient amb la reforma de bany i cuina

La reforma interior d’un habitatge és una gran oportunitat per millorar l’eficiència energètica de les nostres llars. Aplicant les mesures adequades podem aconseguir una gran reducció del consum d’energia i aigua d’una casa. Aprofiteu les obres de reforma per estalviar en les factures i deixar de llençar diners a final de mes!

Viure en una casa costa un 50% més des de l’inici de la crisi a causa de les dràstiques pujades que han patit els serveis bàsics des de l’any 2007. Exactament el mateix que està passant amb els nostres sous, oi? D’altra banda, la majoria d’habitatges en els que vivim s’estan quedant cada dia més obsolets energèticament i s’han convertit en una màquina de perdre diners. I si no tinc raó, penseu en la cara que fareu quan us arribin els rebuts després d’aquests primers mesos de fred!

Actualment disposem de moltes eines per reduir el consum d’una casa, i molts d’aquests sistemes es poden posar en pràctica en petites reformes com poden ser els banys, la cuina, canvis de distribució, etc. Vaja, que si ens posem a fer obres, perquè no aprofitem per convertir casa nostra en una llar més eficient i confortable?

Com molts de vosaltres ja sabreu, els banys i la cuina s’emporten gran part del consum energètic d’una casa. Per tant, millorant els sistemes i materials en aquestes estances aconseguirem reduir considerablement en les factures de gas, llum i aigua a l’hora que ajudem a millorar el medi ambient, ja que un menor consum a casa implica un menor esgotament de recursos naturals i menys emissions de CO2.

Avui us volem explicar l’exemple d’una obra que hem acabat recentment i que és un clar exponent de com es poden aplicar mesures d’estalvi en una intervenció de reduïdes dimensions en un habitatge. L’encàrrec inicial que se’ns va plantejar era el de reformar una cuina i dos banys, però l’interès de l’usuari final per reduir el consum del seu habitatge i millorar-ne el confort va permetre introduir varies mesures d’eficiència energètica.

En primer lloc, es van instal·lar noves fusteries d’alumini d’altes prestacions en la porta i finestra de la cuina, millorant l’aïllament en el punt més dèbil de la façana. En les finestres es va introduir un doble vidre baix emissiu que redueix les pèrdues de calor des de l’interior de l’habitatge i millora el confort tèrmic dels usuaris.

També  es va optimitzar el sistema d’il·luminació de banys i cuina, establint una diferenciació entre llums de treball i llums d’ambient, aconseguint un considerable estalvi en la despesa lumínica diària. A més, en tota la reforma es van instal·lar llums de tipus LED’s que redueixen el consum elèctric, desprenen menys calor i milloren les prestacions de durabilitat i manteniment.

A part de l’estalvi en la despesa energètica d’una casa, l’altre factor a tenir en compte en una intervenció d’aquest tipus és el consum d’aigua. En aquest cas, es van instal·lar columnes i aixetes termostàtiques d’última generació que regulen amb més eficàcia el caudal i la temperatura. Només amb aquestes mesures es va aconseguir un estalvi del 40% en la despesa d’aigua de la casa.

L’obra de reforma de cuina i banys que us hem presentat demostra que l’aplicació de mesures d’estalvi en un projecte també permet gaudir d’uns estàndards de qualitat alts i adaptats als gustos de l’usuari final. L’obra es va poder acabar amb un termini de 3 setmanes, complint amb els terminis que s’havien marcat i amb un pressupost ajustat a les necessitats del client. Les fotografies que adjuntem demostren que la introducció de sistemes d’estalvi en una reforma no implica renunciar a la cuina i banys dels vostres somnis.

Si voleu reduir el consum energètic o d’aigua dels vostres habitatges i convertir-los en cases ecològiques i eficients, envieu un correu a info@incovi.com i us resoldrem qualsevol dubte que tingueu. Si voleu construir-vos una casa ecològica d’obra nova també ens podeu enviar un correu detallant el projecte que voleu dur a terme i us assessorarem en els millors sistemes a utilitzar.

 

Deixa un comentari