Avantatges de construir amb estructura de fusta, un material natural, inesgotable i biodegradable

Avantatges de construir amb estructura de fusta, un material natural, inesgotable i biodegradable

La fusta ha estat un dels materials històricament més utilitzats per l’home en la construcció d’edificis. Tanmateix, l’arribada de l’acer i el formigó armat com a elements estructurals va relegar aquest material a un segon pla, utilitzat sobretot en interiors i amb una funció principalment decorativa.

Aquesta situació ha canviat en els darrers anys, gràcies als últims avanços tecnològics que han permès un nou impuls de la fusta com a material estructural. Cada vegada veiem més edificis construïts amb aquest material arreu del món, utilitzat també com a aïllant tèrmic o tancament, sobretot amb sistemes prefabricats integrals que permeten una gran agilitat en el procés constructiu.

Avantatges de la construcció amb fusta

Aquests són els principals avantatges d’utilitzar aquest material:

  1. Major precisió en obra
  2. Reducció dels terminis de construcció
  3. Procés constructiu en sec
  4. Baix impacte ambiental

Aquest últim punt és clau per entendre l’èxit d’aquest material en els darrers anys, molt lligat a la construcció sostenible. Si la fusta que utilitzem prové d’una gestió forestal sostenible, el més habitual en aquest tipus de sistemes, estarem construint edificis amb un material natural, inesgotable i biodegradable, tot al contrari que si construïm amb acer, formigó armat o ceràmica.

L’exemple d’Incovi

La remunta que vam fer d’un edifici amb estructura modular de fusta és el primer exemple d’aquest tipus de construcció en un edifici plurifamiliar urbà a Girona. A part de solucionar l’ampliació en alçada de l’edifici amb una nova tecnologia que encaixava perfectament amb la tradició de l’edifici existent, aquesta proposta va reforçar el concepte d’edifici sostenible, ja que la fusta utilitzada era certificada i original del Montseny.

És molt important que la fusta sigui d’una zona propera al lloc on es realitzarà l’obra, ja que si hem de consumir molta energia en el seu transport, la solució no serà tan sostenible. La nostra experiència amb aquest material ha estat molt positiva, tant des d’un punt de vista tècnic com econòmic. Al contrari del què sovint es pensa, la utilització de la fusta no comporta una sobre-cost de l’obra.

Per acabar, us deixem amb un recull de notícies recents relacionades amb la utilització d’aquest material en el nostre país:

Instal·lació pionera de la constructora Incovi a Girona

Empieza la construcción de un edificio sostenible de madera de cinco plantas, el más alto de Barcelona

El Poble-sec tindrà el primer edifici plurifamiliar de fusta de l’Estat

Si voleu reduir el consum energètic dels vostres habitatges i convertir-los en cases ecològiques i eficients, envieu un correu a info@incovi.com i us resoldrem qualsevol dubte que tingueu. Si voleu construir-vos una casa ecològica d’obra nova també ens podeu enviar un correu detallant el projecte que voleu dur a terme i us assessorarem en els millors sistemes a utilitzar.

Deixa un comentari