El diari ARA destaca Incovi com a exemple de sostenibilitat

El diari ARA destaca Incovi com a exemple de sostenibilitat

Un article recent publicat al suplement Comarques Gironines del diari ARA destaca els edificis que estem rehabilitant a Girona sota els criteris del segell de construcció sostenible ECO8 com a exemple d’iniciativa que ajuda a fer un món energèticament més sostenible.

L’article es titula Iniciatives locals contra un problema global i parla de projectes que aporten el seu gra de sorra per pal·liar els efectes del canvi climàtic a les comarques de Girona.  La Xarxa Espavilada de Climatització (illa de producció energètica creada per l’Ajuntament d’Olot), Fesedit (plataforma que facilita l’ús compartit del cotxe entre estudiants) i l’hotel Casa Anamaria (el primer establiment de restauració de l’Estat que ha implantat un sistema híbrid de geotèrmia i aerotèrmia) són les altres iniciatives que destaca l’article.

Aquest és l’extracte en el que es fa referència als nostres projectes:

Edificis amb certificació ECO 8

Diverses empreses, en col·laboració amb la Cambra de Comerç de Girona i ACCIÓ, treballen des de fa anys per implantar l’ECO 8, que certifica que un edifici ha estat rehabilitat o construït seguint criteris de respecte pel medi ambient i d’eficiència energètica.

Els tres primers edificis plurifamiliars rehabilitats sota aquesta certificació a Girona permetran un estalvi energètic del 70% respecte d’un habitatge convencional, un estalvi d’aigua del 50% i una reducció de les emissions de CO de fins al 80%. Segons Josep Maria Coll, arquitecte i soci fundador de l’empresa Incovi, i que és el responsable de la rehabilitació d’aquests edificis, l’eficiència energètica (de qualificació A) s’ha obtingut gràcies a l’aïllament tèrmic integral de l’habitatge, a la instal·lació de terres radiants i a l’aprofitament de l’energia solar per a la calefacció i l’aigua calenta, amb el suport d’una bomba de calor aerotèrmica, entre altres mesures adoptades.

L’empresa certifica també que en la rehabilitació s’han utilitzat materials (pintura i fusta, entre d’altres) amb l’etiqueta ecològica i que s’han abastit de proveïdors de proximitat. Coll assegura que la construcció o rehabilitació amb criteris d’eficiència energètica i sostenibilitat “no resulta més cara”. “Tot i que inicialment pot suposar un petit sobrecost, al cap de dos anys ja surt més barat gràcies a l’estalvi energètic que s’obté”, indica Coll. L’empresa, però, posa aquests habitatges al mercat al preu dels convencionals.

Si voleu reduir el consum energètic dels vostres habitatges i convertir-los en cases ecològiques i eficients, envieu un correu a info@incovi.com i us resoldrem qualsevol dubte que tingueu. Si voleu construir-vos una casa ecològica d’obra nova també ens podeu enviar un correu detallant el projecte que voleu dur a terme i us assessorarem en els millors sistemes a utilitzar.

Deixa un comentari