Com podem utilitzar el certificat energètic per reduir la despesa del nostre habitatge?

Com podem utilitzar el certificat energètic per reduir la despesa del nostre habitatge?

Des de l’1 de juny de 2013 és obligatori disposar del certificat d’eficiència energètica per a edificis o habitatges que es venguin o es lloguin, i per a edificis públics de més de 500 m2. L’objectiu d’aquest document és el de descriure el comportament energètic d’un habitatge, tenint en compte el seu consum d’energia i les emissions de CO2 que aquest consum produeix.  S’acompanya d’una etiqueta energètica que classifica els habitatges en una escala de set lletres, de la A a la G, on la lletra G correspon al menys eficient i la A, al més eficient.

Tot i que aquesta informació és molt valuosa, a l’usuari sovint li costa entendre quina és la relació entre una bona lletra i l’estalvi econòmic que se’n deriva. És a dir, a una família li és molt difícil d’interpretar que el seu habitatge de 100 m2 té una lletra G i unes emissions de 1,75 kgCO2/m2 .  En canvi, si els hi expliquem que el seu habitatge gasta 2.087 euros a l’any i que rehabilitant-lo energèticament podria passar a un consum de 390 euros (lletra B), la informació de l’etiqueta energètica els hi resultarà molt més útil.

És per aquest motiu que existeixen unes taules que relacionen la lletra d’un edifici amb la despesa econòmica en calefacció, refrigeració i aigua calenta anual. Un bon exemple és el gràfic que va fer l’Ecobservatorio, espai d’anàlisi de l’eficiència energètica dels edificis, en què podem veure el consum tipus d’un habitatge de 100 m2 en funció de la seva qualificació energètica. Les dades s’han obtingut a partir d’una mostra de 5.000 habitatges repartits per Espanya.

Tot i que aquesta informació és molt valuosa, a l’usuari sovint li costa entendre quina és la relació entre una bona lletra i l’estalvi econòmic que se’n deriva. És a dir, a una família li és molt difícil d’interpretar que el seu habitatge de 100 m2 té una lletra G i unes emissions de 1,75 kgCO2/m2 .  En canvi, si els hi expliquem que el seu habitatge gasta 2.087 euros a l’any i que rehabilitant-lo energèticament podria passar a un consum de 390 euros (lletra B), la informació de l’etiqueta energètica els hi resultarà molt més útil.

És per aquest motiu que existeixen unes taules que relacionen la lletra d’un edifici amb la despesa econòmica en calefacció, refrigeració i aigua calenta anual. Un bon exemple és el gràfic que va fer l’Ecobservatorio, espai d’anàlisi de l’eficiència energètica dels edificis, en què podem veure el consum tipus d’un habitatge de 100 m2 en funció de la seva qualificació energètica. Les dades s’han obtingut a partir d’una mostra de 5.000 habitatges repartits per Espanya.

Els edificis que rehabilitem energèticament des de Incovi, que podeu veure a la secció Projectes, solen aconseguir una lletra A, a més de seguir el model de construcció sostenible Eco8 que certifica la qualitat ambiental dels habitatges.  Hem de tenir en compte que, a banda de l’estalvi energètic i econòmic que suposa, cada lletra superior implica també una major qualitat de vidaamb la disminució del soroll i l’augment del confort i de la qualitat dels materials de l’habitatge o edifici.

Si voleu reduir el consum energètic dels vostres habitatges i convertir-los en cases ecològiques i eficients, envieu un correu a info@incovi.com i us resoldrem qualsevol dubte que tingueu. Si voleu construir-vos una casa ecològica d’obra nova també ens podeu enviar un correu detallant el projecte que voleu dur a terme i us assessorarem en els millors sistemes a utilitzar.

Deixa un comentari