6 materials reciclats per construir un habitatge amb menys impacte ambiental

6 materials reciclats per construir un habitatge amb menys impacte ambiental

S’estima que el sector de la construcció genera al voltant de 1,1 tones de residus a l’any per habitant. Com podem aprofitar tot aquest material? Cada vegada tenim a la nostra disposició més materials amb un mínim impacte ambiental i que poden substituir sense problema als més tradicionals.

En aquest post hem fet un recull dels materials creats a partir de productes reciclats, que poden ser interessants a l’hora de construir o reformar la nostra casa d’una manera més sostenible:

Mosaics decoratius Hisbalit

Hisbalit és una empresa especialitzada en revestiments de vidre decoratius, molt utilitzats en paviments i parets de banys, cuines i altres estances del nostre habitatge. Tots els productes d’aquesta marca es fabriquen amb vidre 100% reciclat i pigments d’origen natural, de manera que donen lloc a mosaics 100% reciclables i ecològics. Les peces de mosaics de Hisbalit es poden instal·lar tant en interiors com en exteriors, són molt resistents i suporten sense problemes els canvis bruscos de temperatura.

Paviment exterior Platio

Platio és un nou sistema de paviment solar per a exteriors, format per una base de plàstic 100% reciclat amb una placa fotovoltaica protegida per un acabat en vidre antilliscant. Les “llambordes” de Platio porten integrat tot el cablejat elèctric de manera que són molt fàcils d’instal·lar, es connecten els uns als altres simplement mitjançant el maclat de les peces i no necessiten cap tipus de fonamentació o base especialment resistent per a la seva instal·lació.

Plaques Tamoc

El material conegut com Tamoc, desenvolupat per l’empresa Zicla, procedeix del reciclatge de moquetes d’edificis i de vehicles. Es tracta d’un material lleuger i decoratiu que es pot fabricar en diferents colors (segons els colors de la matèria primera). Té unes excel·lents propietats d’aïllament acústic i tèrmic i, per descomptat, és 100% reciclable. És un producte al qual se li poden donar usos diversos, com per exemple, per revestir sòls i parets o com a base aïllant acústica i tèrmica per a després superposar algun altre acabat.

Paviments ECORE

ECORE és una empresa especialitzada en la fabricació de revestiments per a terres a partir de pneumàtics i ampolles de plàstic (PET) reciclats, en total contenen un 95% de material reciclat, sense PVC ni compostos orgànics volàtils (COV). ECORE té un bon comportament acústic, fàcil manteniment i alta durabilitat.

Panells ECOBoard

L’empresa ECOBoard, fabrica diferents tipus de panells que, com ells indiquen, no estan fets de fusta, sinó dels residus generats en l’agricultura, com per exemple en el cultiu del blat, generant uns panells amb unes característiques tècniques superiors als coneguts taulers MDF i panells OSB. Per descomptat, en la formació dels taulers s’utilitza una resina lliure de formaldehids i en una quantitat molt inferior a la usada per als panells de fibres de fusta.

Aïllament Isonat Flex

Isonat Flex és un panell d’aïllament tèrmic fabricat a partir de fibres de fusta procedent de la poda i neteja de boscos, de manera que és 100% reciclat i 100% reciclable i compostable. Es tracta d’una alternativa eficaç, econòmica i més sostenible que els aïllaments més tradicionals. A dia d’avui, hi ha aïllaments tèrmics fabricats fins i tot a partir de roba reciclada, però no sempre és fàcil trobar aquests productes.

La nostra experiència

En les nostres obres hem pogut constatar que els productes fet a partir de material reciclat es comporten igual o millor que els materials tradicionals. A més, lluny del què diu el tòpic, el seu preu és cada vegada més competitiu, arribant en alguns casos a suposar un estalvi pel client. El sector de l’edificació un dels més contaminants del planeta, responsable del 40% de les emissions de CO2 a l’atmosfera, i aquests materials poden ajudar a reduir aquesta xifra.

Si voleu convertir les vostres llars en habitatges saludables, envieu un correu a info@incovi.com i us resoldrem qualsevol dubte que tingueu. Si voleu construir-vos una casa ecològica d’obra nova també ens podeu enviar un correu detallant el projecte que voleu dur a terme i us assessorarem en els millors sistemes a utilitzar.

Deixa un comentari