Com podem aprofitar una reforma per millorar l’aïllament d’un edifici?

Com podem aprofitar una reforma per millorar l’aïllament d’un edifici?

La rehabilitació dels edificis sovint s’associa a una necessitat puntual degut a algun problema o al deteriorament d’una part. No obstant això, recentment, les Administracions Públiques estan incorporant un nou concepte: la rehabilitació tèrmica. Si cal rehabilitar, s’ha de fer amb criteris energètics. La raó és molt simple: a Espanya més de la meitat dels edificis estan construïts sense la protecció tèrmica adequada; és a dir, sense el necessari aïllament tèrmic.

Aquests edificis són autèntics depredadors d’energia i solen ser, a més, els que precisen d’una rehabilitació per un determinat problema. Tinguem en compte que el consum d’energia dels habitatges espanyols suposa al voltant del 20% del consum total del país, i que en els darrers 15 anys s’observa un creixement ascendent i sostingut.

D’altra banda, Espanya té una dependència energètica de l’exterior superior al 80%, per la qual cosa qualsevol mesura d’estalvi d’energia resulta molt beneficiosa; en primer lloc, per a la factura energètica del consumidor i, en segon lloc, per a l’economia de tot el país.

Aquests són uns exemples de com podem aprofitar una reforma per millorar l’aïllament d’un edifici:

Reparació de goteres i humitats: aprofiteu aquesta reforma per realitzar també la rehabilitació tèrmica de la coberta i el seu aïllament.

“Rentat de cara” de l’edifici: aprofiteu-lo per emprendre la rehabilitació tèrmica de les façanes i el seu aïllament.

Substituir les finestres: aprofiteu per incloure finestres de qualitat amb unitats de vidre aïllant (doble vidre) amb vidre baix emissiu i marcs amb “trencament de pont tèrmic” que són molt eficients energèticament.

Obres de fontaneria: aprofiteu el canvi de canonades d’aigua calenta de l’habitatge per aïllar-les correctament.

Una rehabilitació tèrmica mitjana, considerant el cost total de l’obra i de l’aïllament, es pot amortitzar en 5-7 anys. Atesa la llarga vida mitjana de l’aïllament, es podrà estalviar en aquest període de 8 a 9 vegades més de el que va costar tota la rehabilitació.

Si voleu convertir el vostre habitatge en una casa ecològica o simplement us esteu plantejant una millora de l’aïllament de façana, envieu un correu a info@incovi.com i us resoldrem qualsevol dubte que tingueu. Si voleu construir-vos una casa ecològica d’obra nova també ens podeu enviar un correu detallant el projecte que voleu dur a terme i us assessorarem en els millors sistemes a utilitzar.

Deixa un comentari