5 Claus per construir una casa sostenible

5 Claus per construir una casa sostenible

Entre el 30% i el 50% de les emissions mundials de CO2 estan relacionades directament o indirectament amb la construcció d’edificis. Per això en el post d’avui us donem algunes claus per construir una casa sostenible i respectuosa amb el medi ambient.

Aquestes són les 5 claus per construir una casa sostenible

Reciclatge sostenible dels residus d’una casa

Actualment existeixen eines molt potents per gestionar els residus d’una casa i construir-la d’una manera més eficient i sostenible. És important que el client prengui consciència dels residus que es poden generar en la construcció de la seva casa, ja que el  reciclatge en els processos de construcció és una assignatura pendent del sector.

Disseny km 0

La petjada de carboni d’una casa també es mesura en funció dels km recorreguts pels productes que hi consumim o els materials que la componen. Construir amb materials de proximitat o km 0 és un factor clau per dissenyar una casa sostenible, ja que potenciarem  la reutilització dels materials, a més de crear demanda i riquesa a la regió on es construeix.

Materials responsable

Dissenyadors, constructors i usuaris hem d’exigir al mercat respostes a la necessitat de construir cases de manera més sostenible. Si hi ha una demanda de materials responsables per a la construcció amb segells ecològics com el FSC o el PEFC en fusta o directament edificis amb certificació LEED®, BREEAM® o PASSIVHAUS®, la indústria farà el necessari per satisfer-la.

Origen i final d’una casa

El concepte cradle to cradle (del bressol al bressol) implica construir de manera que, un cop acabi la vida útil d’una casa, en lloc de demolir-la, pugui ser desmuntada i reconstruïda en un altre lloc, o almenys reciclar-se per parts. Perquè això sigui possible, sistemes com la preindustrialització i la construcció en sec són clau per construir una casa sostenible.

Eficiència energètica

Perquè una casa sigui sostenible i tingui el mínim impacte en el medi ambient, és clau que consumeixi el mínim d’energia en el seu ús. Per això s’han de potenciar al màxim els recursos passius (aïllament tèrmic, ventilació, orientació, etc.) i procurar utilitzar fonts d’energia renovable.

Conclusions

Construir una casa sostenible actualment és més factible que mai, i el resultat no és només un edifici més respectuós amb el medi ambient. Una casa eficient i sostenible també augmenta el confort tèrmic dels usuaris i disminueix el cost de les factures.

Si vols reduir el consum energètic del teu habitatge o construir una casa sostenible des de zero, envia un correu a info@incovi.com i et resoldrem tots els dubtes. No et tallis!

Deixa un comentari