Guia per demanar els ajuts per a la rehabilitació d’edificis dels fons Next Generation

Guia per demanar els ajuts per a la rehabilitació d’edificis dels fons Next Generation

Bones notícies! La Generalitat de Catalunya ha publicat la Resolució DSO/825/2022 per la qual s’obre la convocatòria de les subvencions corresponents als d’ajuts per a la rehabilitació residencial del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència finançat per la Unió Europea- Next Generation EU. 

Característiques dels ajuts per a la rehabilitació d’edificis dels fons Next Generation

L’arribada dels fons Next Generation suposarà un clar impuls de la rehabilitació a casa nostra. Els ajuts per a la rehabilitació d’edificis estan dotats amb un pressupost total de 57.475.365 euros. Aquestes són les convocatòries que de moment s’han activat:

Programa 3: actuacions de rehabilitació a nivell d’edifici

Ajuts destinats a millorar l’eficiència energètica dels edificis d’ús residencial, plurifamiliar o unifamiliar, inclosos llurs habitatges. S’haurà d’obtenir una millora de l’eficiència energètica acreditant la reducció del consum d’energia primària no renovable i/o de la demanda energètica.

Programa 4:  actuacions de rehabilitació i millora de l’eficiència energètica en habitatges

Subvencions destinades a actuacions o obres de millora de l’eficiència energètica en els habitatges unifamiliars o pertanyents a edificis plurifamiliars.

Programa 5: elaboració del Llibre de l’Edifici Existent i la redacció del projecte de rehabilitació

Ajuts per a la implantació i generalització del Llibre de l’Edifici existent per a la rehabilitació, així com el desenvolupament de projectes tècnics de rehabilitació integral amb el propòsit d’activar la demanada de rehabilitació energètica significativa i d’alta qualitat en els edificis.

Millora de l’eficiència energètica d’un edifici introduint aïllament tèrmic en façana

Terminis de presentació de sol·licituds

La resolució afecta tot el territori català, a excepció de l’Àrea Metropolitana de Barcelona i la ciutat de Barcelona, les ajudes per a les quals es publicaran en les properes setmanes.

Els terminis de presentació s’obriran el 27 d’abril (programa 3)l’11 de maig (programa 4) i el 25 de maig (programa 5) i tots finalitzaran el 31 de desembre per a la convocatòria d’aquest 2022.

Es publicaran successives convocatòries fins a la finalització del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència prevista pel juny de 2026.

Com demanar els ajuts per a la rehabilitació d’edificis dels fons Next Generation

La Generalitat de Catalunya ha activat un portal de tràmits per gestionar les sol·licituds de subvenció, que s’hauran de presentar i formalitzar telemàticament per mitjà d’un formulari en línia. L’espai compta també amb informació sobre cadascun dels programes.

Des de Incovi busquem i tramitem tots els ajuts disponibles per a cada projecte, així que si estàs interessat en algun tipus d’ajut per a la rehabilitació energètica del teu edifici, envia un correu a info@incovi.com i et resoldrem tots els dubtes!

Deixa un comentari